آوای سعادت و سلامت

05136110271 - 09378751492

انسجام خانواده و مهارت زندگی

السون و همكاران انسجام خانواده را به پیوند عاطفی که بین اعضای خانواده وجود دارد تعریف می کنند،که این انسجام در سطح متفاوتی در خانواده وجود دارد، برخی خانواده ها سطح بالایی از پیوند عاطفی با یكدیگر دارند و برخی دیگر در سطوح متوسط و پایین تر قرار دارند. عوامل کوچک و بزرگی در خانواده وجود دارند که آنرا در برابر مشكلات پایدار و مقاوم می سازند و باعث می شوند که اعضاء خانواده در کنار هم محكم بایستند و با مشكلات مبارزه کنند. انسجام و پیوند میان اعضای خانواده که عامل اتحاد و یكی شدن اعضاء آن می شود یكی از نیرومندترین عوامل ایجاد رضایت و سازگاری در خانواده است. در باب انسجام خانوادگی و نحوه سازگاری فرزندان، نتایج بسیاری از تحقیقات نشان داده، سازگاری مطلوب را فرزندانی کسب می کنند که احساس همبستگی و انسجام بالایی با اعضای خانواده به ویژه والدین خود دارند.
با توجه به اهمیت امر انسجام در جامعه بحث انسجام در خانواده به عنوان یکی از نهادهای تاثیرگذار به میان کشیده تعهد مراد ازآن احساس همبستگی، پیوند و میشود و عاطفی است که اعضای یک خانواده نسبت به یکدیگر دارند. نهاد خانواده یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی یا عدم سلامت جامعه را در دست است، چرا که سلامت و حفظ سنتها، ارزشها، روابط در بنای جامعه را دارد و عاطفه او نقش خویشاوندی، پرورش کودک، تعادل روانی مهمی دارد. خانواده زمانی مشکل زا می شود که نتواند به اهداف جامة عمل بپوشاند، به خصوص، زمانی که از هدف اصلی آن، یعنی گروه اولیه بودن دور شود. شکل طبیعی خانواده آن است که هر یک از اعضاء از لحاظ عاطفی این یک حالت ایده آل برای خانواده است.
ريشه اساسی برای تحکیم روابط افراد در دورن خانواده، نظم و همبستگی درون آن است. خانوادهايی که از انسجام برخوردار باشد، میتواند فردی با ثبات تر و متعهدتر به جامعه وارد کند،
بر عکس تزلزل درون خانواده باعث پرورش افراد بی مسئولیت و فاقد روابط و آداب اجتماعی می شود. انسجام گاهی با واژگانی مانند وفاق، وحدت و … يکسان شمرده می شود.
از جمله مسائلی که در انسجام خانواده مورد بررسی قرار می گیرد، پايداری، روابط صمیمی افراد با يکديگر، با خويشاوندان و ارتباط داشتن با آنان است. امروزه مسائل بسیاری با توجه به رشد فناوری، خانواده ها را تحت تأثیر قرار داده است، وسايل ارتباطی نوين که با هجوم بی امان در خانه ها راه يافته است، فاصله قابل توجهی بین افراد بوجود آورده است.
لینگرن انسجام خانواده را احساس نزدیکی عاطفی با دیگر افراد خانواده تعریف کرده است. طبق دیدگاه وی، دو کیفیت مربوط به انسجام در خانواده، مشتمل بر تعهد و وقت گذراندن با همدیگر است در واقع انسجام خانواده به جنبه های سلامت روانشناختی خانواده، احساس همبستگی، تعهد و پیوند عاطفی بین اعضای خانواده اشاره دارد. لذا انسجام خانواده نقش کلیدی و اساسی در عملکرد اعضلای خانواده دارد.
پژوهشها نشان می دهند که انسجام خانواده به عنوان یک عامل حمایتی در برابر عوامل استرس زای بیرونی عمل می کند به بیان دیگر، عامل حمایتی انسجام خانواده در برابر درماندگی، بعنوان کارکرد روابط نزدیک و منسجم خانواده، اشتراک در احساس صداقت، تقابل و یگانگی در میان اعضای خانواده قلمداد شده است. شواهد نشان می دهند که حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده، با سطوح پایین تر درماندگی روانی در میان افراد خانواده همراه است . پیوندهای هیجانی نیرومند که با انسجام خانواده سنجیده میشود، حمایت خانوادگی را تقویت می کند.
اگر احساس می‌کنید مشکلات خانواده شما از کنترل خارج شده و با اصلاح رفتارهای کوچک تغییر چندانی اتفاق نمی‌افتد، در کنار صــبور بودن و تلاش کردن می توانید به مشاور خانواده یا خانواده‌ درمانگر نیز مراجعه کنید. توجه داشته باشید که خانواده یک سیستم است و اگر حتی شما به تنهایی رفتار خود را تغییر دهید، به مرور رفتار اعضای دیگر نیز تغییر می‌کند. پس مراجعه به یک متخصص می‌تواند نقش زیادی در تغــییر رفتار و تغییر الگوی خانواده شما و رفتن به سمت بهبودی داشته باشد.
خانواده مهم ترین بخش زندگی تمام افراد است به طوری که روابط میان اعضا بر تمام جنبه‌های شخصیت و زندگی اجتماعی فرد تاثیر می‌گذارد. خانواده‌ای که در عین داشتن روابط نزدیک به اعضا اجازه‌ی رشد و استقلال می‌دهد، به خانواده بـرتـر شناخته شده و بهترین نوع خانواده است. در صورتی که فکر می‌کنید روابط خانوادگی‌تان به اصلاح نیاز دارد، از یک متخصص کمک بگیرید تا شما را در ساختن یک خانواده سالم یاری کند. مرکز مشاوره آوای سعادت و سلامت هنر زندگی با متخصصان مجرب در کنار شما است تا در روند بهبودی روابط عاطفی میان اعضاء خانواده تان شما را یاری رساند. برای کسب اطلاعات در خصوص مشاوره روانشناسی کلیک کنید.