آوای سعادت و سلامت

05136110271 - 09378751492

دارم جدا میشم بهترین برخورد با دختر 10 ساله چیه؟

پرسش: دارم جدا میشم بهترین برخورد با دختر 10 ساله چیه؟
پاسخ: سلام و درود. ممنون از همراهی شما، من شادی دلشاد هستم روانشناس کودک و نوجوان و عضو کوچکی از مجموعه آوای سعادت و سلامت چه اخیرا طلاق گرفته‌اید و یا مدت طولانی‌تری بوده، نگران این نباشین که زندگی فرزندتون رو خراب کردین. هرچند که طلاق می‌تونه تاثیر بزرگی بر زندگی فرزندتون داشته باشه، اما آن چیزی که کیفیت نهایی زندگی اونو تعیین می‌کنه هنوز توی دست هر دوتا والده.
ولی همیشه این سوالات تو ذهن همه پیش میاد که آیا طلاق والدین بر فرزندان تأثیر منفی میذاره؟ آیا طلاق منجر به مشکلات رفتاری در کودکان می‌شه؟ تا حدودی این اتفاقات میافته، اما درک این نکته مهمه که کودک لزوماً به دلیل طلاق محکوم به فنا نیست. کارهای زیادی می‌تونین به عنوان والد انجام بدین تا این دوران سخت را آسون‌تر کنین.
دور از ذهن نیست که فروپاشی زندگی شما برای فرزندتان سخت باشه.
برای اینکه این فشارها رو برای فرزندتون کم‌تر کنید این کارهایی که میگم رو حتما انجام بدین.

1. یادتون باشه این موضوع رو که روشن و شفاف کنین که فرزندتون رو دوست دارین.
وقتی یکی از والدین مرتباً این موضوع رو بیان نمیکنه، بچه‌ها تصور می‌کنن که به نوعی مقصرن. اونا‌ معتقدن اگر فقط موفق‌تر بودن چه در درس‌هاشون و چه بقیه چیزا یا مثلا رفتار بهتری داشتن، مطمئناً والدینشان دوست داشتن با اونا باشن.
در نتیجه، اعتماد به نفس می‌تونه به شدت پایین بیاد. شما باید دائماً به فرزندتون اطمینان بدین که عدم تعهد شما و همسرتون ربطی به «دوست داشتنی بودن» او نداره. مثلاً اگر پدر برای دیدن او حاضر نشد، می‌تونید به او بگین: “حتی آدم بزرگا هم دچار اشتباهاتی می‌شن و گاهی اوقات به افرادی که دوستشون دارن نمی‌تونن رسیدگی کنن. اما به این معنی نیست که تورو دوست نداره.

2. هیج وقت وضعیت‌های پیش روی کودک رو پیچیده نکنین.
اگر رفتار همسر خود را توجیه کنین، فرصت ابراز وجود را در فرزندتونن قطع می‌کنین. بدون اینکه از پدر یا مادر غایب انتقاد یا طرفداری کنین، اجازه بدین فرزندتون ، احساسات خودش رو بیان کنه.

3. یک ملاقات جایگزین داشته باشین.
اگر همسر سابق شما حاضر نمی‌شه، هر زمان که قراره فرزندتون رو ببینه، اون تایم‌ها یک فعالیت خاص با شما یا یک تفریح سرگرم‌کننده، ناامیدی اونو برطرف کنه. در مورد مدت زمانی تحویل گرفتن کودک حتما با همسرتون به توافق برسین.

4. فرزندتون را به برقراری ارتباط تشویق کنید.
می‌تونین فرزند ۱۰ سالتون رو متقاعد کنین که با والدین خود در مورد انتظاراتشون صحبت کنن. ابراز کردن، به بچه‌ها احساس قدرت میده و میتونه ناامیدیشون رو کمتر کنه. با فرزندتون در مورد ابراز کردن ناامیدی، بدون اینکه خشمگین شین صحبت کنین. اگر فرزندتون از صحبت کردن در مورد موضوعی ناراحت است و نمی‌تونه رو در رو باهاتون صحبت کنه پیشنهاد بدین از طریق نامه یا حتی پیامی حرف دلش رو بهتون بزنه.

5. جلوی فرزندتون دعوا نکنید.
مکالمه‌های تند در مورد غیرقابل اعتماد بودن یا مسائل مالی باید زمانی که فرزندتون اصلا حضور نداره صورت بگیره. ضعیف‌ترین بچه‌های طلاق، اونایی هستن که در معرض دعواهای مداوم والدینشون قرار دارن.

6. فرزندتان را درگیر نکنید.
وقتی والدین کودکشون را وسط ماجرا قرار میدن، ممکنه بچه‌ها درگیر تعارض شن. پس با او در مورد همسر سابق خود طوری صحبت نکنین که او را مجبور به جانبداری کنین. بچه‌ها نمی‌خوان طرف هیچ‌کدوم از والدین رو بگیرن.

7. وقتی فرزندتون بیش‌از حد تلاش می‌کنه واکنش نشان دهید.
واکنش بچه‌ها به طلاق کاملا متفاوته. اونا ممکنه شروع به موفقیت بیش از حد یا کم‌کاری بیش‌ازحد کنن. ممکنه فعال‌تر شن یا کاملا از همه چی کناره بگیرن. حتی ممکنه سعی کنن نقش والد گمشده رو به‌عهده بگیرن و به جای کودک، بیش از حد بزرگسالانه رفتار کنن. به طور کلی جابجایی نقش داشته باشن. تلاش زیاد یا مسئولیت‌پذیری بیش از حد در قبال دیگران روشیه که کودک به‌وسیله آن با اضطرابش مقابله می‌کنه و برای هیچ یک از افراد موثر یا مفید نیست. بچه‌ها معمولا بعداز طلاق برای والدیشون بیش از حد تلاش می‌کنن چون ممکنه پر از خلا بشن. اونا درگیر میشن چون احساس می‌کنن باید نقش والدین گمشده را پر کنن. این راهی برای مقابله با استرس ناشی از جداییه. چیزی که بیشتر به فرزند شما کمک می‌کنه اینه که به او اطمینان بدین که بهترین کار در حال حاضر اینه که فقط یک بچه باشه و زندگیش‌رو به بهترین شکل ممکن پیش ببره. موفق باشید.